2015.gada 11.-12. maijā Rīgā notika konference par diasporas un migrācijas jautājumiem Eiropas Savienībā, kurā eksperti nāca klajā ar rekomendācijām politikas uzlabošanai  

Tā kā migrācijas joma šobrīd ir aktuāla, Ārlietu ministrijas speciālo uzdevumu vēstnieks diasporas jautājumos Pēteris Kārlis Elferts un Eiropas Latviešu apvienības priekšsēdētājs Aldis Austers dalījās priekšlikumiem, kā uzlabot situāciju.

Viens no ieteikumiem noteikt kādu no nākamajiem gadiem par Eiropas pilsoņu mobilitātes gadu. Tā mērķis būs aktualizēt jautājumu par ES pilsoņu un viņu ģimeņu locekļu tiesībām brīvi pārvietoties, novērst juridiskos, sociālos un kultūras šķēršļus, kā arī stiprināt ES diasporas lomu ekonomiskajā izaugsmē.

Konferenci organizēja Ārlietu ministrija sadarbībā ar asociāciju „Eiropieši pasaulē”(Europeans Throughout the World) un Eiropas Latviešu apvienību. Pasākuma norisi atbalstīja Latvijas Ārpolitikas institūts, Eiropas Komisija, Frīdriha Eberta fonds (Friedrich-Ebert-Stiftung) un Ziemeļu Ministru padomes birojs Latvijā.

Sīkāk ar rekomendācijām angļu valodā var iepazīties šeit.

Ziņas sagatavošānā tika izmanota mājas lapa latviansonline.com

Dalīties