2015. gada nogalē pēc intensīva darba posma ir iznākusi Latvijas Universitātes Diasporas un migrācijas pētījumu centra grāmata "Radot iespējas attīstībai: Diasporas bērnu un jauniešu izglītība"

Grāmatā apkopoti  18 pētījumi, kas tematiski sadalīti 3 daļās. Kopdarba mērķis ir praktiski  un analītiski gan no vēsturiskās attīstības, gan mūsdienu skatupunkta izvērtēt, kā radīt labākas iespējas diasporas bērnu un jauniešu saikņu stiprināšanai ar dzimteni un kā uzlabot valsts, Latvijas vietējas sabiedrības un institūciju saikni ar diasporas bērniem un jauniešiem. Tik pamatīga gan vēsturiska, gan mūsdienu situācijas analīze par diasporas skolām, bērniem un jauniešiem publicēta pirmo reizi.
Liels paldies visiem autoriem par ieguldīto darbu! Īpašs paldies zinātniskajām redaktorēm Dr. Aijai Lullei un Dr. Evijai Kļavei, kā arī zinātniskajiem recenzentiem: prof. Ievai Zaķei (ASV), prof. Zaigai Krišjānei (Latvija) un Asoc.prof. Andrim Straumanim (ASV). Grāmata elektroniski ir pieejama šeit. LU Diasporas un migrācijas pētījumu centrs (DMPC) dibināts 2014. gadā, pateicoties diasporas pārstāvju aktīvai ierosmei un Ārlietu ministrijas finansiālam atbalstam. Grāmatas izdošanu finansiāli atbalsta Ārlietu ministrija, kā arī Latviešu fonds.   Plašāka informācija par LU DMPC darbu pieejama šeit: diaspora.lu.lv, kā arī rakstot: diaspora@lu.lv

Dalīties