Diasporas un migrācijas pētījumu centrs sadarbībā ar Ekonomikas un vadības fakultātē izveidoto Tūrisma un ilgtspējas pētījumu laboratoriju uzsāks diasporas tūrisma izpēti. Izpētē aicināti piedalīties arī topošie pētnieki.

2014. gada 5. decembrī Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultāte atklāj Tūrisma un ilgtspējas pētījumu laboratoriju – virtuālu pulcēšanās vietu tiem, kurus interesē un kuri vēlas sniegt savu ieguldījumu tūrisma izpētē. Ielūgums uz pētījumu laboratorijas atklāšanu skatāms šeit.

Diasporas un migrācijas pētījumu centra (DMPC) viena no galvenajām izpētes tēmām 2015. gadā būs diasporas tūrisms. Centrs plāno cieši sadarboties ar jaunizveidoto tūrisma un ilgtspējas attīstības laboratoriju, piesaistot pieredzējušus pasniedzējus un īpaši priecājoties par topošo pētnieku iesaisti diasporas jautājumu izpētē.

DMPC arī centīsies piesaistīt studentus  no citām fakultātēm, sniedzot atbalstu topošajiem pētniekiem, kuri vēlas strādāt ar aizraujošiem diasporas tūrisma pētījumiem Latvijā.

 

Dalīties