18. septembrī uzsāktajā ārpus Latvijas dzīvojošo latviešu zinātnieku aptaujā ir paguvuši piedalīties jau vairāk nekā 300 zinātnieku visā pasaulē. Ņemot vērā lielo atsaucību, lai dotu iespēju piedalīties arī visiem tiem, kuri aizņemtības dēļ nespēja atrast laiku aptaujai, ir nolemts pagarināt aptaujas termiņu līdz 30. oktobrim.

Līdz šim lielākajā ārvalstīs dzīvojošo Latvijas izcelsmes zinātnieku aptaujā, kuru īsteno LU Diasporas un migrācijas pētījumu centrs sadarbībā ar Latvijas Republikas Ārlietu ministriju, visvairāk atbilžu saņemts no zinātniekiem Lielbritānijā,  Vācijā,  Zviedrijā, kā arī ASV dzīvojošie zinātnieki, turklāt vislielāko aktivitāti izrādījuši dabaszinātnieki.

Pētījuma mērķis ir noskaidrot diasporas zinātnieku viedokli par iespējamu sadarbību,  interesi aktīvāk iesaistīties un sniegt savu ieguldījumu Latvijas zinātnē, kā arī priekšstatus par sadarbības formām un veidiem, kuri pēc pašu zinātnieku domām visefektīvāk veicinātu zināšanu pārnesi un zinātnieku remigrāciju.  

Projekta vadītāja Inta Mieriņa informē, ka iegūtie dati jau tagad sniedz bagātīgu analīzes materiālu. Tie parāda Latvijas zinātnieku ieinteresētību saiknes uzturēšanā ar Latviju, taču izgaismo arī daudzveidīgās sadarbības pieredzes un izaicinājumus.

Aptaujā aicināts piedalīties ikviens Latvijas izcelsmes zinātnieks, kas pastāvīgi vai daļēji dzīvo un strādā ārpus Latvijas. Aptaujas anketa ir pieejama interneta vietnē www.diaspora.lu.lv.

Saite uz aptauju latviešu valodā: https://www.questionpro.com/t/ANkqlZalsO 

 Saite uz aptauju angļu valodā: https://www.questionpro.com/t/ANkqlZalic

LU DMPC aktualitātēm var sekot līdzi mājaslapā http://www.diaspora.lu.lv

Dalīties