Lai veicinātu pēcdoktorantu pētniecības kapacitātes un karjeras attīstību, Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) izsludinājusi atklātu pētniecības pieteikumu iesniegumu atlasi pēcdoktorantūras pētniecības atbalsta saņemšanai. Zinātniskās institūcijas un komersanti, kas nodarbina jaunos zinātniekus, pieteikumus var iesniegt līdz 30. novembrim.

Projekts paredz attīstīt jauno zinātnieku prasmes un palielināt zinātnisko kapacitāti, nodrošinot karjeras uzsākšanas iespējas zinātniskajās institūcijās un pie komersantiem, kā arī veicinot pētniecības kompetenču pilnveidošanu. Tādējādi projekts nodrošinās arī kvalificētu speciālistu skaita pieaugumu un cilvēkresursu atjaunotni zinātnē.

VIAA īstenotajā projektā atbalstāmās darbības ir fundamentālo vai rūpniecisko pētījumu īstenošana, tehnoloģisko tiesību aizsardzības nodrošināšana, zināšanu un tehnoloģiju pārnese, kompetenču pilnveidošana, kā arī starptautiskās mobilitātes un tīklošanās īstenošana.

Zinātniskajās institūcijās un pie komersantiem projekta īstenošanas laikā paredzēts izveidot vismaz 384 jaunas darba vietas pilna darba laika ekvivalenta izteiksmē, izstrādāt 1280 zinātniskos rakstus un 416 jaunus komercializējamus produktus un tehnoloģijas. Plānots, ka projekta īstenošana sekmēs privātā sektora investīciju piesaisti pētniecībai 3,2 milj. eiro apmērā un privātā sektora un zinātnisko institūciju ciešāku sadarbību, paredzot, ka vismaz 100 komersanti sadarbosies ar zinātniskajām institūcijām.

Kopējais attiecināmais projekta finansējums ir vairāk nekā 64 milj. eiro, tajā skaitā Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums – 54,4 milj. eiro, valsts budžeta līdzfinansējums – 6,4 milj. eiro un privātais līdzfinansējums 3,2 milj. eiro. Projektu plānots īstenot līdz 2023. gada 30. novembrim.
Plašāka informācija par projektu un pētniecības pieteikumu iesniegumu atlasi, kā arī pieteikuma veidlapas pieejamas VIAA mājaslapā viaa.gov.lv/lat/pecdoktoranturas_atbalsts/_izsludinatie_konkursi/.

Papildu informācija:
Kristīne Keiča
VIAA Komunikācijas un programmu publicitātes nodaļas
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: 67785461, 28628088, e-pasts: kristine.keica@viaa.gov.lv

Latvijas Universitātes Diasporas un migrācijas pētījumu centrs aicina pieteikt savus pētniecības projektus ne tikai no Latvijas, bet no ārzemēm. Vairāk informācijas, rakstot uz e-pastu inta.mierina@lu.lv 

Dalīties